Lace Boots – Lasting & Welting

Lace Boots - Lasting and WeltingJeg har virkelig set frem til at skulle i gang med læstningen af mine støvler og i den forbindelse tage hul på mine nye smukke læste-søm. Det er muligvis lidt nørdet at gå op i æstetikken i noget så praktisk som søm, og det var da også først da jeg så disse kobberplaterede søm på instagram, at jeg fandt ud af at jeg ikke kunne leve uden lækre søm. Blackbird er en serie af produkter der er udviklet særligt til håndskomageri og andre kreative formål. Jeg har anskaffet mig et lille udvalg af deres mange forskellige søm i varierende metaller og udformninger, som jeg håber at finde en anledning til at bruge. Mine første erfaringer med de slanke læstesøm er absolut positive. De er lette at arbejde med, da de har en god længde uden at de bøjer for let. Og fik jeg nævnt at de er fantastisk smukke?

Lace Boots - Lasting and WeltingRanden forberedes ved at skærfe kanten på den ene side og skære en syrille på den modsatte side. De lægges i blød i et par timer så de bliver smidige.

Lace Boots - Lasting and WeltingMed en krumsyl genopfriskes hullerne i dæksålen og der laves samtidig hul i overlæderet og randen. Der syes igennem alle delene med to krumnåle.

Lace Boots - Lasting and WeltingDen færdige randsyning. Det var hårdt arbejde, men jeg er godt tilfreds. Og jeg blev bedre og bedre hen ad vejen, så jeg tror det bliver lidt lettere med den anden støvle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *