Lace Boots – Preparing insole

Lace Boots - Preparing insoleMit første par sko var med limet rand og sål, hvilket var en stor nok udfordring i sig selv, når man som mig ikke har fået nogen som helst undervisning i skomageri. Denne gang skal jeg naturligvis endnu engang rykke mine egne grænser og prøve kræfter med en randsyet konstruktion, som giver en langt mere holdbar sål. Der optegnes en skabelon under bunden af dæksålen. Denne skæres ud som vist på billedet herunder, så der efterlades en kant at sy overlæderet fast på hele vejen rundt.

Lace Boots - Preparing insoleDerefter laves syhuller med en krumsyl. Det kræver en meget skarp syl, en masse bivoks og hårdt arbejde. Halvvejs inde i den første sål var jeg så uheldig (læs: uforsigtig) at sylen smuttede og jeg stak den ind i hånden på mig selv! Så det gav mig lige et par ugers pause i skomageriet, hvor jeg havde tid til at tænke over eventuelle alternative fremgangsmåder. Jeg har netop indkøbt et nyt værktøj, en Dremel 3000, som jeg håber at kunne bore hullerne med. Desuden er det et fantastisk værktøj til mange andre kreative projekter som jeg nok skal lave et indlæg eller to om senere. I første omgang håber jeg at den kan løse denne opgave for mig, eventuelt i kombination med krumsylen…

3 thoughts on “Lace Boots – Preparing insole

 1. Hej
  Kul att läsa om din första sko. Den blev jättefin. Min första är snart klar och nästa på gång. Tänkte bara ge dig ett tips. När du gör hål i “holdfast” med en syl skärs ett litet hål och lädret rycks ut åt sidorna. Om du borrar med dremmeln försvinner materialet och du får en holdfast som blir skör och kanske inte håller när du ska sy.
  Hälsningar
  Agneta

  1. Hej Agneta

   Tak for tippet. Jeg håber også at anskaffe mig en bedre syl og give det en chance mere på mit næste par 🙂 Kender du iøvrigt et godt sted at købe skomagerværktøj online?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *